New Ford Transit Custom met Exit Warning

New Ford Transit Custom kan 'portierbotsingen' met fietsers helpen voorkomen

11/12/2023

Bedrijfswagens spelen een steeds crucialere rol in onze steden, mede door het toenemend aantal pakketten dat wordt bezorgd. Het drukke stadsverkeer kan een enorme uitdaging zijn voor bezorgers. Wanneer een bestuurder een portier opent zonder te merken dat er een fiets, een scooter of een motorfiets nadert, kan dit tot ongevallen leiden.

Ford hoopt met de introductie van innovatieve Exit Warning-technologie het risico op dergelijke ongevallen te verkleinen en de verkeersveiligheid te verbeteren.1


 • Nieuwe Ford Transit Custom Exit Warning-technologie
 • Exit Warning-technologie

  De nieuwe Ford Transit Custom2 kan worden uitgerust met Exit Warning-technologie. Radar en externe sensoren signaleren wanneer het openen van een portier zou kunnen leiden tot een botsing met een passerende weggebruiker. Er worden led-indicatoren op de buitenspiegels geactiveerd, evenals een waarschuwing op het dashboard.

 • Om te voorkomen dat het systeem onnodig wordt geactiveerd, treedt het alleen in werking als andere weggebruikers harder rijden dan 7 kilometer per uur. In geval van nood kunnen bestuurders en hun passagiers de functie handmatig uitschakelen.

  De nieuwe Transit Custom, onlangs bekroond tot International Van of the Year 2024, is de nieuwste versie van de best verkochte ééntonner in Europa.3 Exit Warning werkt aan beide zijden van het voertuig. Dit kan handig zijn wanneer de bestuurder en andere inzittenden aan de bijrijderszijde uitstappen en er fietsers op het trottoir rijden of wanneer er een fietspad parallel aan de weg loopt.

  De technologie is ook beschikbaar op het nieuwe Tourneo Custom Multi-Activity Vehicle, waarbij ook bescherming wordt geboden aan achterpassagiers die via de schuifdeuren uitstappen. Exit Warning wordt ook aangeboden op de nieuwe elektrische Explorer4 en de nieuwe Mustang,5 en zal naar verwachting in 2024 naar nog meer Fords worden uitgebreid. Veiligheidsinstantie Euro NCAP betrekt veiligheidsvoorzieningen als Exit Warning bij het toekennen van waarderingen aan voertuigen.


Ontdek Ford Transit Custom
  • [1] Hulpsystemen voor de bestuurder zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie en beperkingen.
  • [2] Transit Custom EcoBlue diesel gehomologeerde CO2-uitstoot 178-296 g/km WLTP, gehomologeerde brandstofefficiëntie 6,8-11,3 l/100 km WLTP. Transit Custom Plug-In Hybrid gehomologeerde CO2-uitstoot 33-56 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 1,4-2,9 l/100 km WLTP.
  • [3] België, Groot-Brittannië, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.
  • [4] Het officieel goedgekeurde rijbereik wordt dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd.
  • [5] Verwachte CO2-uitstoot Mustang 5.0-liter V8 260-275 g/km en verwachte brandstofefficiëntie 11,1-11,8 l/100 km WLTP. De officieel gehomologeerde cijfers voor brandstofefficiëntie en CO2-uitstoot worden dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd.

   Het bereik van de CO2-uitstoot en de brandstofefficiëntie kan variëren afhankelijk van de voertuigvarianten die door de afzonderlijke markten worden aangeboden. Het opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws