Persoon met de Mustang Dark Horse

Ford Mustang 's werelds best verkochte sportwagen van de afgelopen 10 jaar

20/04/2023
 • De Ford Mustang® - die zijn 59e verjaardag viert - is volgens de Ford-analyse van registratiegegevens van S&P Global Mobility1 over de afgelopen 10 jaar gezien de best verkochte sportwagen ter wereld.

  Volgens interne gegevens van Ford blijft met 78% van de wereldwijde verkoop de vraag naar de Mustang het grootst in de Verenigde Staten. Andere markten die in 2022 een groei van de Mustang-verkopen zagen, zijn Duitsland met een stijging van 17,0%, Groot-Brittannië met 14,4%, Zwitserland met 14,9% en het Midden-Oosten met 7,4%.

  "We zijn trots op de hele Mustang-familie, op wat deze vertegenwoordigt voor Ford en vooral op onze gepassioneerde Mustang-eigenaars en -fans," zei Dave Bozeman, Vice President of Enthusiast Vehicles voor Ford Blue en Ford Customer Service Division. "Onze toewijding om de wereldwijde Mustang-gemeenschap te dienen, van Atlanta tot Adelaide, heeft ertoe geleid dat aan de Mustang de eer van 's werelds best verkochte sportwagen van de afgelopen 10 jaar is toegekomen."


Mustang Dark Horse vooraanzicht Mustang Dark Horse velgen


 • De volledig nieuwe, zevende generatie 2024 Ford Mustang voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van een icoon en levert de looks, het geluid en de aantrekkingskracht van 's werelds best verkochte sportwagen van de afgelopen tien jaar gecombineerd. Cabriolet of coupé, V8 of turbo 4-cilinder, handgeschakeld of automatisch, Mustang biedt opties op verschillende prijspunten en prestatieniveaus.

  Ford biedt in België het Mustang GT-model met de krachtigste 5,0-liter Coyote V8 ooit aan. Plus, een gloednieuwe Remote Rev functie die de mogelijkheid biedt om de motor van de auto op afstand te starten met de sleutelhanger, en een beschikbare nieuwe Electronic Drift Brake die een beginner snel kan veranderen in een een driftpro net als Vaughn Gittin Jr.

  Mustang Dark Horse™ breidt de line-up uit als de eerste nieuwe performance-naam voor het merk sinds de introductie van Mustang Bullitt in 2001. Met de Dark Horse streeft Ford naar een nieuwe maatstaf voor straat- en circuitprestaties die alleen kunnen komen in een Mustang met sinistere looks en een speciaal aangepaste 5.0-liter V8, de krachtigste 5.0-liter V8 ooit, goed voor 500 pk2.


Mustang logo Mustang Dark Horse achterkant


 • De Mustang Mach-E ® SUV, de elektrische aanvulling op de Mustang familie, met recente lanceringen in Taiwan en Australië, is nu verkrijgbaar in 39 landen. Sinds de productie bijna twee jaar geleden begon, heeft Ford de 150.000ste Mustang Mach-E geproduceerd, een belangrijke mijlpaal omdat het bedrijf de productie van EV's opschaalt naar 600.000 per jaar tegen eind 2023 en meer dan 2 miljoen per jaar tegen 2026.


 • Altijd al in een sportieve Ford willen rijden? Informeer naar de mogelijkheden!


  Neem contact op  • [1] Gebaseerd op de wereldwijde inschrijvingen van lichte voertuigen van S&P Global Mobility over de afgelopen 10 jaar. Deze zijn samengesteld uit overheids- en andere bronnen en omvatten 95 procent van het wereldwijde aantal nieuwe voertuigen in meer dan 80 landen. Sportwagen, zoals gedefinieerd door S&P Global Mobility, omvat tweedeurs coupé- en cabriomodellen.
  • [2] Vermogen en koppel zijn gebaseerd op premium brandstof volgens de SAE J1349®-norm. Uw resultaten kunnen afwijken.


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws