Wereldrecordpoging met zonnewagen in Lommel

10/06/2022

Op zondag 12 juni onderneemt het Belgische Solar Team een poging tot het breken van het wereldrecord 'meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen op 12 uur tijd'. Het doel is dus om zoveel mogelijk kilometers af te leggen in 12 uur tijd met de nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas. Het huidige wereldrecord bedraagt 924 km in 12 uur tijd en staat op naam van het Nederlandse Solar Team uit Delft.

Het is de eerste keer dat het Leuvense studententeam van de KU Leuven een poging waagt tot het breken van dit record. En deze recordpoging gaat door op de private testterreinen van Ford.

Naast de recordpoging zal het team ook hun internationale raceplannen bekendmaken voor het najaar. In september zal de Belgische zonnewagen deelnemen aan een compleet nieuwe uitdaging op onbekend terrein.

Praktische informatie
Datum : zondag 12 juni
Locatie : Oude Diestersebaan 135, 3920 Lommel (Ford Lommel Proving Ground)
De recordpoging zal doorgaan op de 'Highway', een testbaan van 6 kilometer van Lommel Proving Ground.

Planning:
De recordpoging gaat van start tussen 07u30 en 08u00 en eindigt 12 uur later. Het team zal na afloop van de recordpoging een nieuw nieuwsbericht publiceren met beeldmateriaal en informatie. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Emma Stalmans via onderstaande gegevens.
Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws