Dubbele eer voor FORD!!

28/11/2019

De geëlektrificeerde versies van de Ford Transit Custom – de Plug-In Hybrid en de EcoBlue Hybrid – zijn uitgeroepen tot International Van of the Year 2020 (IVOTY). Tegelijkertijd won de Ford Ranger de International Pick-up Award 2020 (IPUA). Ford is de eerste autofabrikant die voor de tweede keer beide onderscheidingen in hetzelfde jaar in de wacht sleept. Het is nu de zesde keer dat Ford een IVOTY-titel wint.

Gunstige gebruikskosten en klaar voor de toekomst
De nieuwe Ford Transit Custom Plug-In Hybrid en EcoBlue Hybrid werden door een 25-koppige Europese vakjury aangewezen als winnaar van de prestigieuze IVOTY-titel. Dat gebeurde tijdens een speciale ceremonie in Lyon, Frankrijk. De jury prijst de hybride aandrijflijnen van beide versies; deze dragen bij aan gunstige gebruikskosten en maken dat de Ford Transit Custom is voorbereid op het toenemende aantal – steeds strengere – milieuzones.

De 1-tons Transit Custom Plug-In Hybrid en Transit Custom EcoBlue Hybrid en de 2-tons Transit EcoBlue Hybrid, die de tweede plek veroverde bij de IVOTY-verkiezing, zijn slechts drie van de veertien nieuwe modellen met een geëlektrificeerde aandrijflijn die Ford voor eind 2020 in Europa introduceert.

Ford Ranger met verbeterde 2.0 EcoBlue Motor

De Ford Ranger overtuigde de achttien juryleden van de IPUA-verkiezing met zijn krachtigere en efficiëntere 2.0-liter EcoBlue dieselmotor en geavanceerde rijhulpsystemen en won daarmee de tweejaarlijkse IPUA-titel.

De Ranger is de bestverkochte pick-up van Europa* en is beschikbaar als Regular Cab, Super Cab en Double Cab. Vierwielaandrijving is standaard, terwijl de verbeterde 2.0 EcoBlue dieselmotor in combinatie met de nieuwe tientrapsautomaat tot negen procent zuiniger is dan voorheen.

Geavanceerde rijassistentiesystemen zijn er in de vorm van Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie en nieuwe voorzieningen als de FordPass Connect modemtechnologie, die het comfort en de productiviteit helpen verhogen.

Voor het eerst is de Ford Ranger in Europa ook leverbaar als Ranger Raptor. De stoerste en krachtigste versie is voorzien van een 2.0 EcoBlue Bi-turbo dieselmotor met een vermogen van 157 kW (213 pk). De Ranger Raptor heeft ook een extreme styling en een uniek Ford Performance-onderstel, gericht op snelle off-roadritten en uitstekende terreincapaciteiten.

Ford Ranger RaptorFord Ranger RaptorFord Ranger Raptor

Bekijk de Ranger Raptor

Ford Transit Custom Plug-in Hybrid & EcoBlue Hybrid

De Transit Custom Plug-In Hybrid biedt de mogelijkheid om volledig emissievrij te rijden, zonder de vrees om met een lege batterij te stranden. Een volgeladen batterij biedt een rijbereik van 56 km volgens de NEDC-cyclus**. De voorwielen worden aangedreven door een 92,9 kW sterke elektromotor die gevoed wordt door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 13,6 kWh. Als de batterij leeg raakt, fungeert de meermaals onderscheiden 1.0 EcoBoost benzinemotor als generator om de batterij van stroom te voorzien. Het totale rijbereik van de Transit Custom Plug-In Hybrid bedraagt meer dan 500 km.

De Transit Custom EcoBlue Hybrid is uitgerust met een mild hybride aandrijflijn waarbij de dynamo is vervangen door een riem aangedreven, geïntegreerde starter/generator. Hiermee kan de motor energie terugwinnen als de auto vertraagt of afremt. De energie wordt opgeslagen in een luchtgekoelde 48 volt lithium-ion batterij en wordt gebruikt om extra trekkracht te leveren ter ondersteuning van de verder verbeterde 2.0 EcoBlue dieselmotor, waarmee tot acht procent brandstof bespaard wordt.

Ford Transit Custom Plug-in HybridFord Transit Custom Plug-in HybridFord Transit CustomFord Transit Custom Plug-in HybridFord Transit Custom Plug-in HybridFord Transit Custom Plug-in Hybrid

Bekijk de Ford Transit Custom Plug-in Hybrid Contacteer onsBezoek onze showroom

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws